Home > Beyond the Basics: Next Steps in Breastfeeding Knowledge and Skills

Beyond the Basics is intended for those with experience providing breastfeeding support to families. It is assumed that attendees feel competent to counsel healthy parents on positioning, latch, and establishing/maintaining a milk supply in uncomplicated situations. It is NOT recommended for WIC Breastfeeding Peer Counselors or those new to the field of breastfeeding support.

Agenda & Content

Day 1:

1:00-1:15 – Introductions
1:15-2:45Painful Breasts & Nipples (90 mins.)
2:45-3:00 – Break
3:00-4:00 – Slow Infant Growth & Supplementation (60 mins.)
4:00- 4:45
Maternal Medications & Herbs (45 mins.)

Day 2:
1:00- 2:15 – The Preterm Infant
(75 mins.)
2:15 – 3:00 – Tongue Tie
(45 mins.)
3:00 – 3:15 – Break
3:15 – 4:00
Breastfeeding & Protection from Infant Illness (45 mins.)
4:00 – 4:30
Maternal Diet, Supplements, & the Fussy Term Breastfed Infant (30 mins.)
4:30 – 4:45 – Evaluation, questions

Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Instagram